Az oldalról Nemzetizaszlok.hu

Nemzetizaszlok.hu egy aktívan karbantartott és frissített weboldal, amelynek célja, hogy a világ zászlóiról a legjobb áttekintést és forrást nyújtsa.

Az ezen a weboldalon található zászlókat több mint 15 éve használják hírmagazinokban, weboldalakon, szoftverekben, mobilalkalmazásokban és szakdolgozatokban. Egy kiváló kutatás, amely a Flagpedia.net-et (az oldal angol nyelvű változatát) elsődleges forrásként használja, a Mi a leghazafiasabb szín a Time.com oldalon található.

A weboldal szerzője és fő adminisztrátora David Krmela, több oktatási weboldal alapítója és a Cseh Vexillológiai Társaság tagja.

utolsó frissítés 2. 1. 2024

Nemzeti zászlók

 • Mind a 249 ország, amely az ISO 3166-1 országkódok részét képezi
 • Koszovó XK kóddal, amely jelenleg nem része az ISO 3166-1 szabványnak, de számos szervezet (IMF, SWIFT, Európai Bizottság) ideiglenesen használja
 • Az Egyesült Királyság egyes országai (ISO 3166-2:GB):
  • Anglia GB-ENG
  • Észak-Írország GB-NIR
  • Skócia GB-SCT
  • Wales GB-WLS

Megjegyzések

Néhány országnak nem hivatalos zászlója van. Ezeket gyakrabban használják, mint a hivatalos zászlókat, és megfelelnek az emojiknak is:

Számos olyan állam van, amelynek ugyanaz a zászlaja, mint egy másik államé:

Forrás

A zászlók képei a Wikimedia Commons weboldalról származó vektoros fájlokon alapulnak. A Wikimédián végrehajtott változtatásokról automatikusan értesítést kapunk, és feldolgozás előtt kézzel ellenőrizzük azokat.

Licenc

A zászlós képek szabad alkotásokként (szerzői jogdíjmentesen) állnak rendelkezésre. Nem kereskedelmi és kereskedelmi felhasználásra teljesen ingyenesek. Az összes zászlót is letöltheti.

Kapcsolat

Van valami megbeszélnivalója? Küldjön e-mailt a info@flagpedia.net címre, vagy használja a kapcsolatfelvételi űrlapot.